Over

BIOGRAFIE

Dit is de internet-stek van Rudy Williams.

Hier vind je regelmatig alle updates betreffende Rudy's muzikale uitstapjes. Via deze website kan je contact opnemen aangaande boekingen, foto's bekijken, en op de hoogte blijven van alles wat er rondom de muzikale carriere van Rudy gebeurt. Navigeer gerust doorheen de pagina's van deze site. Wij hebben doelbewust het aantal pagina's tot een minimum gehouden, met een maximum aan informatie, zodat je snel kan vinden wat je zoekt. Veel plezier op de website, en tot gauw!

Rudy Williams werd geboren op 01 augustus 1955. Rudy is al bijna zijn ganse leven met muziek bezig. Op zijn dertiende speelde hij reeds drums in zijn eerste orkestje. Sinds de jaren zeventig gaat hij echter door het leven als André Hazes imitator. Hij treedt erg vaak op met het bekende orkest The Wigs.

 

Rudy's verhaal:

"32 jaar geleden is mijn passie ontstaan, door het liedje "een vriend" ben ik fan geworden (en gebleven), vooral omdat ik mezelf terug vind in zijn muziek en omdat zijn leven veel gelijkenissen vertoont met het mijne.

Op café entertainde ik mijn vrienden door een cassette van André op te zetten en mee te zingen op de tafel... dit ben ik zo blijven doen, tot zijn overlijden.

Na jaren op café te zingen, overtuigden mijn vrienden me om er verder mee te gaan en op te treden voor meer mensen.

In het begin was ik niet van plan dit te doen, uit respect voor de familie Hazes, maar later zag ik in dat er geen betere manier is om André te eren. Sindsdien ga ik door het leven als de Belgische André Hazes."

 

In februari 2010 stelde Rudy Williams een eerste eigen (valentijn)single voor met de toepasselijke titel 'Lieveling'. Het is een nummer dat volledig kadert in de gekende Hazes stijl.

 

Snel daarna kwam de single: "Ik zie tranen in je ogen", alweer een topper van formaat.

 

Heden brengt Rudy ook vele andere stijlen van muziek, en ontpopt zich als een ware allround entertainer. Dat Rudy inderdaad véél meer in zijn mars heeft dan enkel Hazes is te horen op zijn laatste nieuwe CD: "Ik zie tranen". Een heuse schlager van formaat, speciaal voor Rudy geschreven door 3 topcomponisten: Bart Herman, Raymond Felix, en Wim Claes.

 

Een nieuw seizoen, een fris repertoire, en een artiest die zal verbazen door zijn uitgebreide performance!

Je kan Rudy ook beluisteren via Youtube (of klik op zijn naam bovenaan de website, waardoor de beginpagina opent; de video begint automatisch te spelen en bevindt zich onderaan de beginpagina).

© 2016 Rudy Williams | All rights reserved